SPRING KØERNE OVER

NEJ! Det er ikke sådanne nogen køer, du skal springe over. Det er menneske-køerne i butikkerne! Foto©Pixabay/JordanStimpson.

HØJSÆSONEN NÆRMER SIG med faretruende skridt. Ingen længe vil turister fra ind- og udland oversvømme is-kiosker og cafeer – og ikke mindst supermarkederne. Det vil traditionen tro skabe vente-køer i lange baner.

Der findes en vejledning i Dagli’Brugsen til hvordan du scanner dine vare selv. Foto©JørgenKoefoed.

Det har Dagli’Brugsen i Gudhjem nu taget højde for. De har netop indført et selv-scanne-system, som man håber især vil blive benyttet af de lokale, således at de faste kunder kan springe de meter-lange køer over. Det eneste der kræves er, at du har taget en COOP-app ned på din mobil, og at du har Mobile Pay.

SÅDAN FUNGERER DET

  1. Tænd din mobil når du er inde i forretningen og åben for COOP-aps.
  2. Tryk på den sorte cirkel benævnt SCAN & BETAL.
  3. Lige ved indgangen til selve indkøbsområdet eller lige efter banan-stativet til venstre er der et skilt med en QR-kode. Den scanner du. Nu er du klar til at købe ind.
  4. Tag en vare. Tryk på den store røde scan-knap og scan varens stregkode. Displayet viser dit køb med pris og evt. rabat. Skal du have flere af samme vare, trykker du på varen på displayet, og nu kan du tilføje det antal, du vil have.
  5. Hvis der ikke er stregkode på selve varen, bør der være et QR-skilt med varens navn i nærheden, du kan scanne.
  6. Når du er færdig, scanner du QR-koden, der befinder sig på et skilt, der hænger ned fra loftet lige før kassen til venstre.
  7. Displayet på din mobil bliver grønt og angiver, hvor meget du har købt for.
  8. Tryk på betal. Benyt dine dividente-point til at betale med, hvis du altså har mange nok eller betal med Mobile Pay.
  9. Når det er ordnet, springer du kasse-køen over og beder kasse-medarbejderen om at kigge på din grønne kvittering på mobilen.
  10. Dine kvitteringer bliver opbevaret på din COOP-app. Tryk på ’Mere’ på COOP-forsiden. Tryk på ’Dine kvitteringer’ og alle dine kvitteringer viser sig. Tryk på den du vil se.

Måske lyder det indviklet, men sous-chef Morten siger, at man bare kan henvende sig til en medarbejder, så vil de stå til rådig med råd og dåd.

Så fremover ingen sommer-lange-køer – i hvert fald ikke i Dagli’Brugsen i Gudhjem.