FORFATTEREN, DEBATØREN, LÆGEN OG RYGEREN TAGE VOSS GENOPSTÅR

STATUS PÅ SKÆRET er enkle refleksioner over det at være læge på en ø og menneske i verden. Skæret er Christiansø, den lille bitte ø mellem Bornholm og Sverige, et skær med en flok mennesker og deres liv. Bogen rummer tanker ved fødslen, børnenes lege, alderdommen og døden. Optrykket er med samme forside som 1. udgaven fra 1954 designet og tegnet af Gitz-Johansen. Enkelt og stilren, som øen selv Foto©JørgenKoefoed.

DET ER GANSKE VIST: Tage Voss døde 11. juli 2017 [velsagtens med en tændt cigar i munden] 98 år gammel, men genopstår nu – altså ikke ham selv, men hans berømte erindringer STATUS PÅ SKÆRET om sin tid som læge på Ertholmene 1947-1967.

Bogen udkom i 1954 med en række vignetter af bornholmer-kunstneren Aage Gitz-Johansen – og nu foreligger den i et genoptryk, som bliver præsenteret i eftermiddag. Det sker i cafeen på Bornholms Kunstmuseum. Du er hermed indbudt med gratis adgang til cafeen, eller som der står i indbydelsen:

”Alle er velkomne, som vi unger skrålede Øen rundt, da der var bal på Månen.”

SÅDAN SKER DET
STATUS PÅ SKÆRET
Bogreception i samarbejde med Kunstmuseet
Bornholms Kunstmuseum
Otto Bruuns Plads 1
3760 Gudhjem

Torsdag 2. juni 2022
14:30 spiller Frits, Mik og Jens op
15:00 Jeppe Gitz-Johansen byder velkommen
15:10 Tine Nygaard – museets kunstfaglige leder — causerer over udvalgte værker af Aage Gitz-Johansen.

Bogen kan for 200 kroner erhverves i Museumsbutikken på Bornholms Kunstmuseum, Gudhjem Museum,  Olivarius i Svaneke,  Sirenehuset ved 101-trappen på Christiansø – og hos Mik Voss og Jeppe Gitz-Johansen, som står bag genudgivelsen.

En senere udgave af STATUS PÅ SKÆRET. Forsiden er ikke helt så stilren som 1. udgavens. Foto©JørgenKoefoed.