TANGOMANDEN HAR VÆRET HER

Tangomanden medbringer altid sin sammenklappelige cykel af mærket Brompton. Den vejer 11,5 kg og koster 9.000 kroner. Hvis der er busstrejke eller nat-stop for de offentlige transport-muligheder, klapper Tangomanden blot sin cykel ud og begiver sig afsted – uanset vind, vejr og buldermørke. Intet kan standse Tangomanden! Foto©JørgenKoefoed.

Tangomanden tog sig også en klatretur op til Røverborgen ved Salene i Gudhjem. Foto©JørgenKoefoed.

DEN BERØMTE TANGOMAND, hvis borgerlige navn er Anders Andersen, opholdt sig i Gudhjem i sidste uge med et afsluttende besøgt i Allinge, hvor han selvfølgelig gjorde alle de fremmødte kvinder lykkelige med en tête-à-tête under Baltic Sea Tango Festival, der for tredje år i træk blev afviklet uden- og indenfor i Dromen.

Tangomanden fejrede i sidste måned en meget rund fødselsdag. Den var så rund, at Bloggen har fået forbud mod at nævne, hvor rund den var. Det er af hensyn til hans utrolig mange dansepartnere i Danmark og det sydlige Sverige.

TANGOMANDEN: Ældre kvinder ønske ikke at danse med endnu ældre mænd. Derfor holder jeg min alder hemmelig.

BLOGGEN: Jeg må indrømme, at jeg blev noget forbavset, da du hviskede din alder til mig. Fortæl mig og Bloggens mange nysgerrige læsere: Hvordan pokker bevarer du dig selv så godt?

Tangomanden fejrede sin runde dag ombord på skonnerten Mira. Her havde han inviteret hele den pukkelryggede familie på en sejltur op ad Øresund og tilbage igen med mad og drikke fra Admiral Hotel. Herren til højre er reklamemanden Joachim med sin datter Rosa. En af Tangomandens to svigersønner. Foto©JørgenKoefoed.

TANGOMANDEN: For år tilbage havde jeg ondt i knæene og i skuldrene. Lægen kunne selvfølgelig ikke hjælpe mig. Han kastede blot skylden på min høje alder. Så gjorde jeg det, at jeg begyndte at spise en hel marineret sildefilet gammeldags modnet på et bart stykke rugbrød til frokost hver dag. Desuden holdt jeg op med at spise fx spegepølse og leverpostej.

BLOGGEN: Blev du vegetar?

TANGOMANDEN: På en måde. Jeg spiser som sagt meget gerne fisk, men siger da ikke nej til kød, hvis jeg bliver budt.

BLOGGEN: Hvad spiser du om aften?

TANGOMANDEN: Det bedste jeg ved er at lave en grøntsagssuppe. Jeg svitser nogle løg i smør, kommer vand i gryden og fylder op med hakkede grøntsager. Det kan fx være kartofler, pastinak, gulerødder, porrer, hvidløg, krydderier som hvid peber, basilikum, koriander og så er det vigtigt at tilføje grønne eller røde linser. De indeholder proteiner, som legemet har behov for.

BLOGGEN: Så blender du vel de hele, når det er kogt igennem?

TANGOMANDEN: Nej. Jeg spiser det, som det er – og uden brød til.

BLOGGEN: Hvad med kødet?’

TANGOMANDEN: En gang i mellem køber jeg nogle Langelandspølser. Dem koger jeg og spiser med ketchup.

BLOGGEN: Kommer der nogensinde noget sødt på bordet?

TANGOMANDEN: Uha, ja! Jeg elsker sødt, og spiser altid kage til min eftermiddagskaffe. Fx var jeg meget glad for et besøge Fru Petersens Café ved Østermarie forleden, hvor jeg indtog det store kagebord. Når jeg selv laver dessert, er det som regel æblemos, som jeg drysser med ristede, knuste makroner og tvebakker og så dækket godt med flødeskum.

BLOGGEN: Hvad med smørelse?

TANGOMANDEN: Jeg spiser hvidt brød om morgenen med tandsmør fra Egedal. Ellers kommer jeg aldrig noget på brødet.

BLOGGEN: Hvad med spiritus?

TANGOMANDEN: Jeg drikker altid en en øl – en Classic – til min frokost. Ellers vand, men da gerne et glas vin eller to før og efter en tango-aften.

Tangomanden indtog også Le Port ved Vang. Her stod den på Indbagt Jordskokker, Dampet Helleflynder, Is & Marengs med bær samt Kjærstrup Chokolade til kaffen. Foto©JørgenKoefoed.

BLOGGEN: Man kan da sige, at du lever temmelig spartansk. Er det derfor, du kan danse tango nat efter nat over det meste af verden – og samtidig kan bilde dine dansepartnere ind, at du stadig er en vårhare?

TANGOMANDEN: Hmmm … tjaaah. Måske!

BLOGGEN: Et sidste spørgsmål. Med den energi du lægger for dagen, går du sikkert tidligt i seng.

TANGOMANDEN: Nej. Som regel bliver klokken både 2 og 3, inden jeg ser dyner.

BLOGGEN: Hvad i alverden laver du så sent?

TANGOMANDEN: Jeg ser rigtig mange film på youtube. Så går jeg også på net-nyheder fra hele verden. Jeg kan ikke nogen sprog overhovedet, men Google Translate er blevet så god, at man kan læse deres oversættelser. Fx kan jeg godt lide at læse, hvad det officielle russiske nyhedsbureua Tass skriver. Jeg er meget nysgerrig.

BLOGGEN: Hvor gammel satser du på at blive?

TANGOMANDEN: En af mine venner siger: Hellere køre 80 km i timen og blive 40, end at køre 40 km i timen og blive 80. Men ellers har en dansepartner i Odense fortalt mig, at jeg bliver 110 år.

BLOGGEN: Tillykke med det. Så overlever du jo os alle sammen.

Tangomanden blev nærmest verdensberømt, da han var forsidemand på Ældresagens blad august 2004. Oplaget er på over 850.000 og den smukke unge kvinde, som Tangomanden stadig danser med, er ud af den velrenomerede Mærsk-familie. Hallo! Foto©JørgenKoefoed.