TO NYE UDSTILLINGER PÅ GUDHJEM MUSEUM: CÆCILIE BYDER PÅ NYT LIV – ARKIVET BYDER PÅ GAMLE MOTIVER I OLIE

Cæcilie Kaas Jørgensen bag et af sine store malerier. Foto©Kunstneren.

SIDSTE ÅR GAV den unge kunstner Gaia Trampedach udstillings-stafetten videre til en anden ung kunster: Cæcilie Kaas Jørgensen, som i morgen lørdag 1. april fylder udstillingshallen på Gudhjem Museum.

38-årige Cæcilie er ikke bornholmer, men flyttede til øen i 2008, hvor hun startede den fire-årige uddannelse på det der dengang hed Glas- og Keramikskolen – nu Kunstakademiets Designskole på Bornholm. Hun bor i dag i Nexø.

Ellers er hun født og opvokset i Bøgeskoven på Stevns, hvor hun tilbragte en stor del af sin barndom i skoven og på stranden, hvor hun samlede sten, skaller og knogler. Efterfølgende har hun rejst meget og oplevet både tropiske jungler på Filippinerne, bjergvandring i Grønland og drypstenshuler i Australien. Det er her fra inspirationen kommer. Flora og fauna får nyt liv, når de har fået en tur gennem Cæcilies hjernebark og videre ud på lærrederne.

Maleri af Cæcilie Kaas Jørgensen. Foto©Kunstneren.

CÆCILIE FORTÆLLER OM SIN UDSTILLING

”COME TO LIFE er en serie af malerier, der skildrer naturens egne kreative og dynamiske udtryk, hvor en tilpasning og finpudsning af dyr og planter gennem millioner af år ender ud i mærkværdige designs. Med fokus på det spøjse og organiske univers, vi som mennesker oprindeligt kommer fra og er en del af, er denne udstilling blevet til.”

“Vi lever i en superstresset tid med et kæmpe økonomisk pres, som leder mange mennesker ind i en tunnel af mental anspændthed, hvor livsglæden let kan overdøves af modløshed og mangel på energi.”

”Jeg har fundet et helle i min maleriske proces, som netop hylder livet og dets farverige og fantasifulde udvikling. Jeg håber på, at malerierne vil give en oplevelse af begejstring for den biologiske evolutions magi, som du og jeg egentlig ikke er tilskuere til, men en uomtvistelig del af.”

”Vi er mere end stressede hverdage og ubetalte regninger, vi er dybt komplekse væsener med hele universets byggesten lagret i vores dna, og vi lever i skabelsen.”

UDSTILLING NUMMER 1:
COME TO LIFE
Værker af Cecilie Kaas Jørgensen.
Gudhjem Museum, Stationsvej 1, Gudhjem.
Fernisage lørdag 1. april 2023 kl. 14:00-16:00 med gratis adgang. Der bydes på et glas eller tre.
Udstillingen åben fra søndag 2. april til og med søndag 21. maj torsdage, fredage, lørdage og søndage kl. 13:00-17:00.
Extra åbningsdag 2. Påskedag mandag 10. april.
Entré: 50 kroner. Gratis for mennesker under 18 år og for medlemmer af Gudhjem By- og Museumsforening. Man kan melde sig ind ved indgangen. Årskontingent: 125 kr.
Betaling: Kontant, Mobil Pay eller betalingskort.

UDSTILLING NUMMER 2:
FIND MOTIVET
DEN MEGET LANGE gang, hvor togpassagererne i forne tider købte billetter og indleverede bagage, er blevet behængt med malerier fra gamle dage. De kommer fra museets arkiv og viser, hvordan byen og den omgivende natur så ud, da farfar var ung. Malerierne har måske ikke den helt store kunstneriske værdi, men er interessante og hyggelige at studere – og så har de fleste aldrig været udstillet før. Udstillingen skal være permanent og med tiden udvides med koordinater, så gæsterne får mulighed for at opsøge de afbildede steder. Altså tage ud i byen og finde motivet.

DE PERMANENTE UDSTILLINGER

  • Oluf Høst Skitsesamling forstørret på skærm.
  • Gudhjembanen med den fredede station – ude som inde.
  • Dronefilm, der viser hvordan toget har kørt fra Østerlars til Gudhjem.
  • Historien om Christiansøfarten.
  • Film om Christiansø med tre samtalende christiansø-drenge: Mads Østergaard, Kasper Køie og Søren Hansen.
  • Skulpturhaven.
  • Sommerfuglemarken.

STAFETTEN GIVET VIDERE

Som næste års udstiller har Cæcilie inviteret ALENA WILS.