TRÆET FORTJERNER EN HYLDEST

Tegningen på udstillingsplakaten er udført af 6-årige Niclas fra Gudhjem Naturbørnehave. Foto©JørgenKoefoed.

TRÆET ER EN AF FORUDSÆTNINGERNE for, at vi mennesker kan leve på denne mærkelige jordkugle, der efter sigende farer rundt om solen med 107.000 km i timen, mens den drejer om sig selv en gang i døgnet. Så derfor er det meget naturligt, at børnene i Gudhjem Naturbørnehave har stablet en udstilling på benene, som en hyldest til de uundværlige og smukke træer, der forvandler CO2 til ilt rundt om på kloden, ikke mindst på Bornholm, hvor 42 km2 af øens 588 km2 – cirka 7% – er tildækket med træer.

Det er pædagogerne Sanne Bloch og Catharina Koch, der fik ideen til denne lidt større natur-udstilling på Gudjem Museum. Det er sådan, at børnene næsten hver dag bevæger sig rundt i naturen. Det kan være ved stranden, i Holkadalen eller skoven omkring Gråmyr, hvor børnehaven har deres egen skurvogn stående. Derfor var det meget naturligt, at lade børnene sætte fokus på træerne, men også på træ og hvad det kan bruges til. Fx var de på besøg hos bådebyggeren i Gudhjem, hvor de blandt andet blev beriget med slangekrøller af høvlspåner. Meget fascinerende! Men de har også lært, at man skal behandle naturen ordentlig. Man skal fx ikke smide affald alle mulige steder, så der er gennem mange dage blevet samlet skrald rundt om i den gudhjemske natur.

Som et supplement til udstillingen vil papirklipperen og fortælleren Ane Cecillie Mogensen være til stede, hvor hun viser sine eventyrlige papirklip.

Du er hermed inviteret til fernisage
søndag 31. marts kl. 15:00 – 17:00
.

FAKTA
EN HYLDEST TIL TRÆET

En udstilling skabt af børnehavebørn [3-6 år] fra lokalområdet [Gudhjem Naturbørnehave, 0. klasserne fra Hans Rømer Skolen og Friskolen i Østerlars]

Gudhjem Museum
Fernisage søndag 31. marts kl. 15:00 – 17:00.
Mandag 1. april – fredag 5. april kl. 10:00 – 13:00
+ lørdag 6. april kl. 13:00 – 17:00.
Gratis adgang.

OM ANE CECILIE MOGENSEN

Fra Anes hjemmeside https://www.anemogensen.dk/om-mig/Jeg er født i 1982 på Bornholm. I 2014 – efter 12 års Københavner-eksil, studier, rejser, en mængde inspirerende oplevelser og ikke mindst en god portion hjemlængsel ­– flyttede jeg atter tilbage til mine bornholmske eventyr. […] Men papirklippet kalder mig så ofte det kan tilbage til skrivebordet. Dets på en gang stærke og skrøbelige verden af skarpe, diminutivt klippede kanter, former og udskæringer, helt uden forstyrrende ord og tekst, er en lise af dimensioner i en verden fuld af så mange overflødige ord. Her kan man, som i musikken, selv tilføje sine egne drømme og historier. Det prøver ikke at fortælle dig noget, som hvad dette og hint mønster f.eks. skal betyde. Papirklippet er åbent for det fantasifulde sind.