TRÆNGSEL OM BESTYRELSESPOSTERNE

Museets Udstillingshal var proppet til randen, da Gudhjem By- og Museumsforening afholdte deres årlige generalforsamling. Foto©JørgenKoefoed.

DET ER IKKE ALLE foreninger, der er i den heldige situation, at der ligefrem er kamp om de ledige bestyrelsesposter. Vel at mærke de ulønnede af slagsen. Men det kunne Gudhjem By- og Museumsforening præstere ved deres generalforsamling i går torsdag 5. marts.

Medlemmerne var mødt talstærkt op og alle de omkring 100 stole var besat, da den både morsomme og kompetente ordstyrer – Bjarne Bruun Jensen fra Åbogade – lod startskuddet gå.

Den afgående formand – Jørgen ’Jesper’ Jespersen ­– der havde været med i 45 år holdt en omfangs- og ord-rig beretning for året der gik. Der var piskesmæld til både borgmesteren og kommunen som sådan for deres fodslæbende samarbejde med Byforeningen. Men der blev også uddelt tak til alle, som havde løftet og båret … også til de to afgående suppleanter Bitten Danig og Maj-Britt Clausen.

KAMP OM POSTERNE

Mødets højdepunkt var selvfølgelig kampen om de fem ledige bestyrelsesposter.

Disse fem stillede op:
Anita Holm
Claus Andersen
Hans Jørgen Jensen
Hans-Martin Bloch
Ole Stigemo
Preben Paulsen
Søren Danig

Der var kaffe og kage, mens de fire stemmetællere svedte på 1. sal. De kunne efter en halv time aflevere resultatet til ordstyreren, som kunne fortælle forsamlingen, at Anita Holm, Claus Andersen, Hans Jørgen Jensen, Hans-Martin Bloch og Ole Stigemo var blevet valgt. Tilsyneladende en gruppe, hvor flertallet vil arbejde hårdt for kommende trafikminimeringer op og ned af Brøddegade.

Søren Danig og Preben Paulsen blev ikke valgt ind. De blev tilbudt de to ledige pladser som suppleanter. Søren sagde nej tak, mens Preben Paulsen sagde ja tak. May Bjørn Riis, der er gift med viceborgmesteren og bor på Holkavej i Gudhjem havde stillet op som suppleant, og det job fik hun så.

Den nye bestyrelse konstituerer sig på deres første møde 16. marts. Men mon ikke at den tidligere næstformand Hans Jørgen Jensen, der også var valgets største stemmesluger, bliver formand med Ole Stigemo som næstformand og formentlig den tidligere bankmand Paulsen som kasserer.

Men kig ind på Bloggen 17. marts, hvor den endelig fordeling af posterne vil blive slået op.

Der var lange klapsalver, da Formand Jørgen Jespersen afsluttede sin sidste generalforsamling. Her siger Gudhjems portrætmaler Lisa Høyrup farvel til den afgående formand, som nu vil tilbringe meste af sin tid hos sin dansktalende kæreste i Bremen i Tyskland. Foto©JørgenKoefoed.