TRAMPEDACH: FØR JEG DØR … ØNSKER JEG AT MALE PÅ EN MUR

Dagli’Brugen i Østermarie lægger væg til kunsten i byen. Foto©GaiaTrampedach.

ØSTERMARIES LOKALE KUNSTNER Gaia Trampedach er den første, der har fået lov til at udføre et maleri på Dagli’Brugsens gavl-mur i Østermarie. Det blev færdigt midt i april og vil formentlig blive stående tre-fire måneder eller måske mere, indtil en ny får lov til at bruge fantasi og farver på den røde gavl.

START med at se Gais lille video FASE 1 om værkets tilblivelse på: https://youtu.be/PtIDa5pVr3I

KUNSTMUREN I ØSTERMARIE

Projektet, som er startet af Frances Østerfelt, skal foregå som en kunstvæg i bevægelse og fornyelse, hvor der et par gange om året findes en ny kunstner til at dekorere væggen og skabe farve og liv til Østermarie by.

Den første kunstner er som sagt Gaia Armyrantis Trampedach, der har valgt at male væggen og optage hele processen med sit kamera og aktion-kamera imens. Værket viser to menneskelige karakterer, der sammen træder ind i en verden af natur, liv og farver. Værket er også inspireret af et værk, som Gaia forrige år lavede til en plakat til Bornholms Kunstrunde.

UDSTILLINGEN PATTERNS

Hvis du kommer fordi Østermarie, har du også mulighed for at se udstillingen PATTERNS, som Trampedach skulle have vist på Gudhjem Museum i april. Grundet coronaen kunne det ikke lade sig gøre. I stedet flyttede Gaia den til sit galleri på Godthåbsvej 29. Den vises sidste gang lørdag 24. og søndag 25. april mellem 13:00 og 16:00. Udstillingen består af omkring 20 værker med priser på mellem 5.000 og 10.000 kroner.

En del af udstillingen vil også kunne ses, når Kunstrunden åbner på Bornholm 13. til 16. maj, hvor Gaia Trampedach er en af de 59 kunstnere, der deltagere i årets ø-omspændende kunstparade.