NI PRÆSTER HAR SØGT STILLINGEN I GUDHJEM / ØSTERLARS [OPDATERET 11:01]

Der er tegn i sol, måne og stjerner på, at Gudhjem Kirke sammen med kirken i Østerlars får en ny fast præst inden sommeren stunder til. Foto©JørgenKoefoed.

I FØRSTE OMGANG var der kun to ansøgere til præstestillingen i Gudhjem/Østerlars, og da den ene fik job andet steds undervejs, var der kun én tilbage. Det synes menighedsrådene var lige lovlig lidt at vælge imellem, så stillingen blev opslået på ny.

Da ansøgningsfristen 1. marts udløb, var der indkommet ni ansøgere – af alle køn. Efter et orienteringsmøde med København og Bornholms biskop – Peter Henrik Skov-Jakobsen – der kommer til at foregå 11. marts i Præstegården, vil to af ansøgerne formentlig blive bedt om at holde en prøveprædiken. Det kan komme til at afgøre, hvem der får stillingen, men ikke nødvendigvis. De to menighedsråd skal nemlig også blive enige om, hvem der skal have jobbet.

KIRKEKASSEN ER JUST IKKE TOM

Kapellet til Gudhjem Kirke får en længe tiltrængt ansigtsløftning. Foto©JørgenKoefoed.

Ellers holdt menighedsrådet ved Gudhjem Kirke møde 22. februar. Her kunne kassereren fortælle, at der var 65.000 ’kontanter’ i kassen efter et overskud i 2020 på 56.000 kroner.

Derudover er kirken bevilget 81.000 koner. Halvdelen skal bruges til renovering af Kapellets port og vinduer med mere, og den anden halvdel til et nyt lydanlæg. Det gamle var ikke alene slidt op, men holdt også op med at fungere midt i februar. Det nye vil blive installeret i slutningen af april.

FJERNVARMEN ER BLEVET NÆRVÆRENDE

Der har i mange år været problemer med opvarmningen af kirkerummet, især efter der blev indlagt fjernvarme. Varmefirmaet havde ikke taget højde for, at det var en kirke og ikke et parcelhus, de indlagde varme i. Så anlægget havde ikke en kinamands chance for at presse temperaturen højt nok op. Det gav kølige kirkegængere. Nyt og større anlæg blev sat op, men det var først, da firmaet også havde ført et større stik ind til anlægget, at det nu spiller, som det skal. Som menighedsrådets energi-expert Johan Lorentzen fortæller: ”Før tog det otte timer at varme kirken op, nu tager det kun to timer”.