TRE ULYKKER PÅ STRIBE

EN ULYKKE KOMMER sjældent alene, som man siger. Og det kunne Bornholm da skrive under på i går.

Til allersidst kom indsatslederen med fuld udrykning sydfra. Fotos©JørgenKoefoed.

FØRST GIK der brand i en af 1-sals lejlighederne i Sjølyst Ferielejligheder på Ndr. Strandvej. Midt på formiddagen – nøjagtig klokken 11:18 ­ – svingede to af Beredskabsstyrelsens røgrykkere ud på Tejnvej med kurs mod syd for at få bugt med branden. Det lykkedes at slukke ilden inden der skete skader på bygningen. I følge en brandmand på stedet skyldtes branden formentlig en kortslutning i det elektriske system. Der boede ingen i lejligheden. Heldigvis opstod branden ikke om natten. Det kunne have afstedkommet en nedbrænding af hele feriekomplekset med dødsfald til følge, da flere af de andre lejligheder var beboet. Men nogle mister i hvert fald en bolig under Folkemødet.

DERNÆST STYRTEDE et 2-personer sportsfly ned tæt på Bornholm Lufthavn. Flyet var kommet til at snuse lidt for tæt til nogle trætoppe og gik ned. Det skete ved 16-tiden. Ombord på flyet, der var kommet fra Roskilde Lufthavn, befandt sig en kvinde og en mand. Begge overlevede tilsyneladende, og blev kørt til Bornholms Hospital. Herfra blev de senere helikopter-fløjet til Rigshospitalet i København. Det tyder i hvert på, at deres tilstand er alvorlig.

TREDIE ULYKKE var knap så dramatisk. Men alligevel. Det få sekunder korte strømsvigt i går aftes ved 20:30-tiden, havde tilsyneladende lavet ravage i Bornholms Tidendes rotationspresse. Så meget, at avisens levering blev forsinket lidt over to timer. Postbud Per, der blandt andet kører ruten i Gudhjem, var godt sur, skulle jeg hilse at sige.

… OG SÅ LIGE EN POSITIV

Ja, det navn Prinsen er udstyret med, kan staves på mange måder, men kun én er den rigtige. Foto©JørgenKoefoed.

DER VAR RUND kongelig fødselsdag i går. Kronprins Frederiks lillebror – Hans Kongelig Højhed prins Joachim – rundede det skarpe 50’er-hjørne, som han fejrede med en ’lille’ privatfest med 100 venner og familiemedlemmer på Amalienborg. Lige som sin storebror er han afhængig af sin hustru. Som han udtaler til BilledBladet: ”Jeg ville ikke kunne være, hvor jeg er i dag, hvis det ikke var for Marie”. Der var tilsyneladende ikke mange fødselsdagsflag oppe på den bornholmske østkyst på dagen, men Dannebrog manglede dog ikke på Ndr. Strandvej 73. Ikke alene var flaget til tops, men der fulgte også en forklaring med hvorfor. Fotos©JørgenKoefoed.