UDRENSNING I GUDHJEMS FLAGHOLD

Det syv mand store flaghold bag årets sidste flagstrygning: Din Blogger, Helmuth Prüssing, Mogens Cordsen, formanden Erik Høst, Hans-Martin Bloch, Svend-Aage Mortensen og Jens Hansen. Foto©MikkelJespersen/JørgenKoefoed.

I FREDAGS var det sidste flagdag på Bokul. Hele holdet – syv mand – var mødt op ved flagstangen for at overvære årets sidste flagstrygning. Det skete lige efter bogen præcis klokken 17:56 – samtidig med, at solen forsvandt under horisonten.

Det var ikke en helt almindelig ’sidste dag’, da tre af de trofaste strygere har meldt ud, at de ikke har kræfter til at tage endnu en tørn næste år. Gennemsnitsalderen på herrerne er også over 80, så det er vel rimeligt nok. De har aftjent deres værnepligt.

Holdet består af formanden Erik Høst, Hans-Martin Bloch, Mogens Cordsen, Din Blogger, Jens Hansen, Helmuth Prüssing og Svend-Aage Mortensen. Det er de tre sidste, der nu træder tilbage. De blev takket og hyldet under den afsluttende flag-middag på Restaurant Venezia med både rødvin og et farvestrålende diplom.

Et tomrum er jo opstået. Holdet skal helst bestå af syv personer, når sæsonen starter – normalt fra midt i maj til slutningen af september + efterårsferien. Det giver cirka 22 dages flaghejsning til hver.

To har allerede meldt sig under fanerne: Ilse Søndervang og Christina Schwartz. Således er der stadig plads til én mere. EU har forlangt ligestilling i stort og småt, så den sidste ansøger skal faktisk være en kvinde …. men flagholdet er sprøjtende ligeglade med EU, så skulle et menneske af hankøn have lyst må han også hjertens gerne ringe til Erik Høst på 2682 0689 og ansøge om optagelse på Gudhjems legendariske flaghold.

Det blev en fællesopgave for de tilbagetrådte – Helmuth Prüssing, Svend-Aage Mortensen og Jens Hansen – at nedtage Dannebrog for en allersidste gang. Foto©JørgenKoefoed.