VANDET STIGER FARETRUENDE MOD SVANEREDEN

Havet har rejst sig, så nu er der vand hele vejen rundt om reden. Farmand er kommet til hjælp, men hvad kan han gøre? Foto©JørgenKoefoed.

DEN EFTERHÅNDEN BERØMTE Svane-mor, der nu på fjerde uge ruger på sine seks æg nede ved busholdepladsen i Gudhjem er faretruende nær på at få våde fødder. Dagen kraftige blæsevejr fra nord, har fået vandet til at stige betænkeligt. Heldigvis er vinden løjet af her sidst på eftermiddagen, ellers kunne det været gået grueligt galt med de seks ufødte unger. Men hvis højvandet tager til, bliver det liv eller død for æggene.

AVISEN OG SVANE-MOR

Mette-Marie Andersen og Jacob Jepsen tog hele vejen fra Rønne for at lave en reportage om svanereden, der ligger så tæt på et normalt meget trafikeret område i Gudhjem. Foto©JørgenKoefoed.

I ONSDAGS ankom journalisten Mette-Marie Andersen og fotografen Jacob Jepsen fra Bornholms Tidende for at dække den begivenhed, at en knopsvane havde placeret sin rede så tæt på trafikeret område. Normalt er der heftig motor-trafikstøj og ikke mindst meget larm fra de lejrskolebørn, der plejer at befolke vandrerhjemmet i Gudhjem på denne tid. Men Corona-stilheden har fået svanen til at flytte tættere på byen.

Det er i dag, at du kan læse om Svane-mor i Bornholms Tidende. Der er dog et par fejl i avisen.: Det er Tidendes nye, dygtige fotografelev Jacob Jepsen, der har fotograferet, og ikke Jens-Erik Larsen som angivet. Desuden er der efter avisens besøg blevet observeret ikke mindre end seks æg i reden, altså to mere end angivet. I en billedtext er Din Bloggers navn angivet til Jens Koefoed. Det korrekte er Jørgen Koefoed … men antallet af e’er er dog blevet doceret rigtigt.

Svane-mor har fået en stor, flot omtale i dagens udgave af Bornholms Tidende. Foto©JørgenKoefoed.