VANSKELIGT AT SE, AT ØJVIND HESSELAGERS AFGANG KAN VÆRE EN GEVINST FOR BORNHOLMS TIDENDE OG DENS LÆSERE

Henning Rovsing Olsen, Vestergade 3, Svaneke fik nedenstående læserbrev offentliggjort i Bornholms Tidende i onsdags [24/3]. Henning har tidligere været redaktionschef på Politiken, redaktør på Fyns Stiftstidende, på Søndag og på BilledBladet. Sluttede sin karriere som kulturattaché på den danske ambassade i Island.

Sammen med sparket takkede avisens direktør Kim Eland Øyvind Hesselsager for hans ’store ildhu som ansvarshavende chefredaktør’. Foto©JørgenKoefoed.

CHEFREDAKTØREN HAR ANSVARET
Bornholms Tidende og chefredaktør Øjvind Hesselager har ”efter nøje overvejelse” besluttet, at samarbejdet skal ophøre. Det fortæller bladhusets direktør. For en udenforstående er det ikke muligt at vurdere årsagerne til den uenighed, som har ført til skilsmissen, men det er iøjnefaldende, at medarbejderne ikke har stilet deres klage til bestyrelsens formand, men til bladhusets direktør, som åbenbart har haft det overordnede ansvar for redaktionen. Det er ikke en god konstruktion. Selv om annoncer, abonnementer og distribution er uhyre vigtige i en avisforretning, bør det være chefredaktøren, der indtager posten som øverste chef med ansvar over for bestyrelsen.

Læserne er ikke blevet spurgt. I Øjvind Hesselagers redaktørtid har Bornholms Tidende udviklet sig til en placering som Danmarks bedste lokalavis. Og det er en fortjeneste, som Hesselager må dele med de redaktionelle medarbejdere, men det er ham, der med sine ledende artikler har formået at være Bornholms stemme og har skubbet øsamfundets udvikling i den rigtige retning.

Når bladhuset skiller sig af med sin redaktør må det være ud fra en idé om, at det er en fordel for avisen. Som læser er det vanskeligt at se, at Øjvind Hesselagers afgang kan være en gevinst for Bornholms Tidende og dets læsere. Hvor er bestyrelsen henne i denne sag?

Læs i morgen:
SAMMEN MED CHEFREDAKTØREN BLEV EN ANDEN HØJTSTÅENDE MEDARBEJDER PÅ BORNHOLMS TIDENDE OGSÅ SPARKET UD