VENSTRE, SOCIALDEMOKRATERNE OG SF PÅ BORNHOLM VIL STØTTE SELSKAB I SKATTELY PÅ CYPERN

Hvis der bliver smækket en etage extra oven på det nuværende Grønbech’s Hotel komme det til se sådan ud.

Så smuk ser Grønbechs Hotel ud set fra havnen. Læg mærke til, at gavlene og tagene ved de bagvedliggende bygninger, der også hører til hotellet, ikke rager op over den nuværende hotelbygning, men de gør det på tegningen. Smart detalje af arkitekten, der gerne vil bilde politikerne ind, at den nye etage med tagterrassen ikke bliver højere end de eksisterende bagvedliggende hotelbygninger. Foto©JørgenKoefoed.

Nedenstående læserbrev blev bragt i Bornholms Tidende onsdag 26. august. Med tilladelse fra debattøren bringes indlægget også her på Bloggen:

JEG HAR VÆRET KED AF at læse i de bornholmske medier, at de store partier på øen, samt SF og Bornholmerlisten, nærmest står i kø for at hjælpe udenlandsdanskeren Rasmus Nielsen, og hans privatejede internationale mediekoncern, med at få helt særlige regler og forhold for udvidelsen af deres hotel Grønbech i midten af Allinge.

Her ønsker mangemillionæren Rasmus Nielsen – med hjælp fra disse partier på Bornholm – at udvide hans i forvejen store hotel med ekstra etage, rækker af store altaner og på toppen af hans kransekage: en gigantisk tagterrasse med udsigt over hele byen, havnen og havet. Og det er samtidigt med, at hele Allinge bliver pålagt en bevaringsplan, hvoraf det klart fremgår, at ingen andre må bygge sådan. Så det er da en særlig støtte der vil noget!

Og man kan også læse, at Søren Schow fra Venstre og andre bornholmske politikere udtaler, at det er vigtigt, at der gives støtte! Og denne støtte skal åbenbart gives til Grønbech´s Hotel, som ejes af Rasmus Nielsen og hans Altinget-koncern – som er er placeret i skattely på Cypern. Og nu kan man så sandelig også læse i medierne, at direktøren for Altinget.dk meget håber på, at man også vil modtage en økonomisk hjælpepakke til hotellet! Så man vil gerne have de danske skatteborgeres penge, men ikke betale til den fælles kasse…

Og nu er det således, at stort set alle politiske partier i Danmark er modstandere af, at man giver støtte og støttepakker til virksomheder som er placeret i skattely, og som dermed ikke vil betale deres skat i Danmark. Men på Bornholm er Venstre, Socialdemokraterne, SF og Bornholmerlisten åbenbart uenige i dette og vil i stedet yde særlig støtte til dette selskab i skattely. Hvorfor det, kan man vel med rette spørge?

Vagn Larsen
P.W. Tegnersvej 31
3070 Snekkersten

Rasmus Nielsen er interesseret i kunst. For år tilbage lod han den fremtrædende kunstner Peter Martensen male en række portætter af sig selv og sin familie. I dag er Ramus krøbet i skattely. Han har simpelthen ikke råd til at betale skat i Danmark. Foto©JørgenKoefoed.

ER DET KORRUPTION, NEPOTISME ELLER BARE ALMINDELIG SLATTENHED?
Nedenstående er Din Bloggers indsigelse mod udvidelsen af Grønbechs Hotel i Allinge:

KOMMUNALBESTYRELSEN HAR for nylig vedtaget en bevarende byplan for Allinge. Det er dejligt at vores politikere har øje for byernes kvaliteter … og at disse ikke skal ødelægges af forretningsfolk, der kun har fokus på penge.

Men det var åbenbart en stakket frist for på sammen møde i kommunalbestyrelsen, tilsidesatte et flertal af politikerne, det de lige have besluttet.
Man stiller sig selv spørgsmålet: Hvad er årsagen? Er det korruption, nepotisme eller bare almindelig slattenhed?

Da jeg er modstander af alle tre ting plus ødelæggelse af bymiljøerne på Bornholm, må jeg på det kraftigste protestere imod, at give dispensation til den fatale udvidelse af Grønbechs Hotel, som ejeren, udenlandsdanskeren Rasmus Nielsen, renoverede så smukt for nogle år tilbage.

DU HAR OGSÅ mulighed for at sende din indsigelse til kommunen.
Fristen udløber i dag kl. 24:00. Det er ganske nemt.
Klik ind på nedenstående site på brk.dk. Her kan du både se de indkomne høringssvar samt tilføje dit eget [klik på HØRINGSSVAR i menuen i venstre side eller klik på den lille røde bjælke foroven benævnt DIN KOMMENTAR]:

Lokalplan 120 – Grønbechs Hotel

OM LEIF OLSEN … OM LEIF OLSEN

Den gamle SFer, som for år tilbage var lidt mere revolutionær, er tilsyneladende faldet til patten. Han synes nu også, at man godt kan støtte en rigmand, hvis han vil sætte noget byggeri i gang på Bornholm. Om dette byggeri er imod en nylig vedtagen bevarende lokalplan har åbenbart ingen betydning længere.

I forbindelse med de to københavnske bygherrer, der i 2007 ønskede at nedrive det gamle pensionat Klippen i Gudhjem til fordel for fem otte-en-halv-meter høje bygninger, havde Bloggen et spørsmål til hr. Olsen: Hvorfor sagde Venstre med Steen Coldberg i spidsen ja til det skræmmende projekt. Olsen svarede: “Venstre siger JA til alt byggeri. Lige meget hvad det er. Bare der bliver bygget”.

Klippen-projektet blev vedtaget med 1 stemme. Det var den nuværende borgmester, der steg ud af sygesengen og afgav den sidste afgørende stemme. Heldigvis blev det senere lagt ned af Byforeningen sammen med miljøadvokater fra Plesner.

NU er Leif Olsen på linje med Venstre. Det er jo den vej det går med de revolutionære. Den røde farve blegner og bliver blålig.