VERDENSPREMIERE I SCALA GUDHJEM: MADS MIKKELSEN ER NAZI-SKURK I DEN 5. INDIANA JONES FILM

Der er en masse hemmelighedskræmmeri omkring den nye Indiana Jones film. Der er lukket af for stills, så de forskellig netmedier benytter fx fotos fra tidligere film med Madse Mikkelsen. Det må du så også nøjes med. Her ses Mads Mikkelsen i Kristiian Levrings The Salvation. Foto©Zentropa Entertainments.

 INDIANE JONES – THE DIAL OF DESTINY:  Dette er den femte film i rækken af Indiana Jones film – og bliver også den sidste, garanterer Steven Spielberg, der er manden bag de populære eventyrfilm med Harrison Ford i titelrollen, som den spektakulære arkæolog.

Men danskerne kan igen være stolte over, at vores egen Mads Mikkelsen igen optræder som top-skurken i en af de helt store, internationale mega-film. Her optræder han som nazi-skurken og rumforskeren Voller, der delvist er inspireret af den virkelige nazist Wernher von Braun, som lige efter Anden Verdenskrig blev ‘kidnappet’ af den amerikanske rumindustri og senere blev ledende ingeniør i NASA – National Aeronautics and Space Adminstration.

Filmen foregår med rumkapløbet som bagtæppe og udspiller sig i 1969, hvor amerikanerne går benhårdt efter at blive de første på månen – før russerne. En ubehagelig sandhed går undervejs op for Indiana Jones. Det viser sig, at hans gamle fjender – nazisterne – igen har en finger med i spillet. Det amerikanske månelandingsprogram styres nemlig af en gruppe eks-nazister.

Harrison Ford er som sagt tilbage i rollen som den nysgerrige arkæolog, som han første gang spillede i 1981 i ’Jagten på den Forsvundne Skat’. Når det bliver den sidste film i serien, skyldes det ikke mindst, at den populære action-skuespiller runder de 81 år den 13. juli. Optagelserne, der skulle have startet først på året 2022 i England, måtte sættes på pause i tre måneder, grundet en skade hos den aldrende Ford.

Steven Spielberg er også gået hen og blevet en ældre herre. Han runder de 77 år 18. december, så han har overgivet den krævende instruktørpost til 59-årige James Mangold. Han har instrueret film som ’Logan’, ’Ford versus Ferrari’, ’The Wolverine’ ’3:10 til Yuma’ med flere.

INDIA JONES – AND THE DIAL OF DESTINY
vises i Scala Gudhjem
fra onsdag 28. juni til og med onsdag 5. juli.
Hver aften i juni kl. 19:15.
Hver aften i juli: kl. 20:00.
Biograf-cafeen åbner 45 minutter før filmstart.
Billetpris: 95 kroner.
Spilletid: 142 minutter.
Censur: 11+.

Da det er en verdenspremiere, foreligger der endnu ingen anmeldelser.

Film Fakta
INDIA JONES – AND THE DIAL OF DESTINY
Instruktion: James Mangold.
Medvirkende: Harrison Ford, Mads Mikkelsen, Ohoebe Waller-Bridge, Boyd Holbrook, Karen Allen, Antonio Banderas, Billy Postletwaite, Jill Winternitz, Henry Garrett, Anthony Ingruber, Harriet Slater, John Rhys-Davies, Toby Jones, Olivier Richters, Thomas Kretschmann, Shaunette Renée Wilson, Ethann Isidore, Mark Killeen med flere.
Manuskript: Jez Butterworth, John-Henry Butteworth, David Koepp og James Mangold.
Producere: Simon Wmanuel, Kathleen Kenndy, Frank Marshall med flere.
Musik: John Williams.
Foto: Phedon Papamichael.
Klip: Andrew Buckland, Michael McCusker og Dirk Westervelt.
Casting: Mohamed Aghround, Nina Gold og Kathleen Shugrue.
Kostymer: Joanna Johnston.
Hair stylist for Harrison Ford: Karen Asona-Myers.
Makeup for Harrison Ford: Bill Corso.
Makeup og hår: Sophie Ashworth, Jo Barrass-Short, Karen Cohen, Sally Crouch, Jean Carlos de Blas, Madeleine Drewell, Caroline Walker med flere.
Speciel effects for tænder: Chris Lyons.
Snedkere: Alex Abelman, Tim Lee, Ben Carty med flere.
Metalarbejder: Harry Ashmore.
Malere: Mohamed Bouhadra, Christopher Fraser, Lee Gawthrop og Jamie Davies-Evans med flere.
Stunts: Joel Adrian, Jmes Apps, MehrzadAsgi-Kermani plus 98 flere.
Animation: Joshua Ruggiero og Kathleen Shungrue.
Filmlokationer: Bamburgh, Northumberland, England. Marsala, Trapani, Sicilien, Italien. Holy Island of Lindisfarne, Berwick-upon-Twees, Northumberland, England. North Yorkshire Moors Railway, 12 Park Street, North Yorkshire, England. Pinewood Studios, Iver Heath, Buckinghamshire, England. Glasgow, Skotland.
Produktion: Walt Disney Puctures, Lucasfilm og Paramount Pictures.
Dansk distribution: Walt Disney.