VI, DE UNDERKASTENDE

Din Bloggers klumme blev bragt i Bornholms Tidendes WEEKEND i lørdags:

Næsten hele verden solidariserede sig med de formastelige medarbejdere på satireavisen Charlie Hebdo, som ikke lod sig kue af muslimske trusler. Her en plakat på en husmur ved gerningsstedet. Foto: Jørgen Koefoed.

VI, DE UNDERKASTENDE

DER SKETE TO TING i Paris 7. januar 2015. Den første var en forventelig begivenhed af den mere ualmindelige slags, som vakte opsigt verden over. Den anden var faktisk mere opsigtsvækkende – dog ikke uden for Frankrigs grænser.

Den ene udspillede sig 300 meter nord for Bastille-pladsen .To maskerede mænd trængte ind på Charlie Hebdo’s redaktion, hvor de brugte deres automatvåben. Da råbet ALLAHU AKBAR gjaldede, havde de dræbt 13 og såret 11.

Sådan: Nu måtte de vantro vesterlændinge snart have forstået, at de var nødt til at følge de regler, som visse rettroende muhammedanere anså for at være de rette, hvis de ville undgå yderligere opdragelsestiltag. Men franskmændene lod sig ikke underkaste, og det har de siden hen måtte indhøste flere blodige reprimander for.

UBLODIG HÆNDELSE

Den anden hændelse drejede sig om udgivelsen af Michel Houellebecqs bog UNDERKASTELSE [Soumission]. Romanen gav genlyd i alle lag i det franske samfund.

Bogen foregår i Paris 2022, hvor den karismatiske Mohammed Ben Abbe fra Det Muslimske Broderskab bliver indsat som Frankrigs præsident understøttet af alle partierne ­– udelukkende for at holde det højre-ekstremistiske parti Front National fra magten.

Inden længe indfører præsidenten sharia-light, og efterhånden begynder samfundet at ændre sig: Kvinderne må trække sig fra arbejdsmarkedet, de universitetsansatte konverterer til islam for at bevare jobbet … og så videre og så videre.

Underkastelsen er begyndt.

Det er selvfølgelig bare en af verdens mest læste forfattere, der har ladet fantasien løbe frit. Eller …?

VI, DE UNDERKASTENDE

I Danmark har mange danskere allerede underkastet sig. Det mener også den dansk-kurdiske forfatter Sara Omar bag bogen DØDEVASKEREN om muslimske mænds kvindeundertrykkelse, incest, vold og æresdrab i et interview til Politiken: ’Venstrefløjen er så berøringsangste i forhold til at italesætte mit problem og min sag. Fordi venstrefløjens medlemmer er bange for at blive udråbt som racister eller islamofober. Så i ly af tolerance, kulturbeskyttelse og religionsfrihed vender man det blinde øje til problemerne’.

De mere almindelige eksempler på at give køb på egen kultur i Danmark er mange. Her er nogle af dem:

Sidste år underkastede Hovedstadens Svømmeklub sig ved at tillade kønsopdelt svømmeundervisning i Tingbjerg med tildækkede vinduer for at imødekomme religiøse krav.

Fra 2013 begyndte en række børnehaver at droppe leverpostej, frikadeller og spegepølse også af religiøse hensyn.

Gennem de sidste 10-15 år er halal-industrien vokset frem. Ud over virksomhedernes kommercielle interesser er det især en politisk frygt for religiøse ballade-sager med de herboende 265.000 muslimer, der har ført til, at fx al fjerkræ i dag slagtes efter halal-ritualet. Såvel den danske som internationale halal-praksis skulle ifølge Kristeligt Dagblad være ureguleret og i vidt omfang mørkelagt. Ikke så mærkeligt: Globalt vil halal-kød i år have en værdi af 9.000 mia. kroner.

Det nyeste eksempel på underkastelse kom for en lille måned siden, da bestyrelsen på Gribskolen i Græsted aflyste den traditionelle skole-julegudstjeneste.

DANSKE SKVATMIKLER

Noget kunne tyde på, vi danskere er blevet rigtig gode til at underkaste os – også på en hel række andre områder.

Børnene kunne være et andet eksempel. Mange forældre har tilsyneladende deponeret magten hos familiens yngre medlemmer. I Politiken undrer den herboende franskmand Fréderic Hamburger sig da også over, at alt bliver tilrettelagt efter børnenes behov. Her er vi danskere simpelthen også rædde for at stille krav.

Hvad er vi danskere bange for? For ikke at være frisindede nok? Eller for at støde nogen på manchetterne? Under alle omstændigheder er vikingeblodet åbenbart efterhånden blevet fortyndet så meget, at det er blevet mere pjasket end billig papvin.

Godt nytår!

PS: I øvrigt mener jeg, at motorcykler burde forbydes adgang ned gennem Gudhjem fra maj til oktober. De ødelægger byen for såvel beboere som turister med deres ulovlige støj-niveau.

PSPS: Ovenstående klumme er den sidste fra Din Bloggers hånd, der bliver bragt i Bornholms Tidende.