YDERLIGERE 6 SKUD FRA HOFTEN [3:3]

HVAD CARPORTEN GEMTE
DE ‘NYE’ EJERE af huset i Brøddegade nummer 9, har revet carporten ned. Den var placeret foran huset, og skjulte et smukt hus bagved. At det så også er blevet malet har faktisk gjort den grimme ælling til en smuk svane. Dejligt at se, når byen bliver en lille smule smukkere. Foto©JørgenKoefoed.

GUDHJEM BLIVER GRIMMERE OG GRIMMERE
BYEN ER FYLDT med meget gamle og meget smukke og meget velholdte huse. Se nu det her i Åbogade, som delvist er blevet sommerudlejet til Intersport, som har deres helårsforretning i Rønne. Et mange meter langt skilt på den restaurerede og nymalede husvæg smasket lige ud i fjæset på gadens genboere og forbipasserende borgere og turister. Der er et skilte-regulativ, som ingen – hverken Byforeningen, kommunen eller husejeren interesserer sig for. Kun én ting gælder: Maximering af indtjening. Foto©JørgenKoefoed.

BESØG AF DE UNDERJORDISKE
NORMALT SER vi ikke meget til de underjordisk. Af og til kan man høre dem larme, når noget går dem i mod. Men nu har en af dem trods alt stukket hovedet op fra mulden. Den ser fæl ud, men er sikkert uskadelig. Du kan møde trolden, når du går rundt i svinget fra Kirkestien op ad stien mod kirken. Foto©JørgenKoefoed.

HERRELØS DAMECYKEL
DEN HAR STÅET LÆNGE op ad Flådestation Atlantens hus nede ved Nørresand Havn. Mindst et år har den ikke været ude at køre. Skønt der stadig er lidt luft i dækkene, og den er uden lås, har ingen haft brug for et lift. Stelnummeret er delvis udvisket, så det er ikke muligt at se på appen POLITI, om den er efterlyst. Men kender du ejeren, så giv hende et praj. Foto©JørgenKoefoed.

TRÆGULVET BLEV STÅLFAST
SOM DU KUNNE LÆSE på Bloggen i lørdags, udskiftede ‘Erhversdykkeren’ en kraftig bærende egetræs-bjælke ved Ertholm-molen på Nørresand, men trægulvet er blevet skrottet. For at undgå jævnlige udskiftning på grund af råd, er det nu blevet mere robust med plader af rustfrit stål. Ikke smukkere, men måske mere holdbart. Foto©JørgenKoefoed.

SYDBORNHOLMSK LOKKEMAD
PAS PÅ med at tage til Pedersker. Det kan ifølge denne sticker på et skilt ved Gudhjem Havn blive farligt vanedannende … så bliv i Gudhjem. Foto©JørgenKoefoed.